TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. március 20. 07:46

Több mint 4 ezer új autót adtak el Romániában a roncsautóprogram keretében.

A román környezetvédelmi minisztérium adatai szerint az egy hónapja elindított program keretében eddig 45 ezer tíz évnél idősebb gépkocsit sikerült kivonni a  forgalomból. Ezzel párhuzamosan a járművek gyártói 4079 új autót értékesítettek úgy, hogy felhasználhatták a lecserélt környezetszennyező gépkocsik után kapott értékjegyeket. Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter szerint az eladott több mint 4 ezer autónak mintegy 65 százaléka romániai gyártású.

Pénteken elindították a roncstraktor programot is. A roncsautó-programhoz hasonlóan a lecserélt régi traktorért értékjegyet kapnak a gazdák, amit új jármű  megvásárlására használhatnak fel. Egy lecserélt régi traktorért járó értékjegy 17 ezer lejnek (mintegy 4 ezer euró) felel meg. A program finanszírozására 100 millió lejt (23 millió eurót) különített el a román kormány.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.