2002. július 8. 14:48

Néhány héten belül elkészülhet az egységes vállalkozói adó (eva) törvényi szabályozásának koncepciója - mondta el Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára.

Az államtitkár közölte, hogy jelenleg folynak a szakmai egyeztetések, a tárca kikéri a szakmai és érdekvédelmi szervezetek véleményét is az elképzelésekről. Burány Sándor cáfolta, hogy a korábban meghirdetettekhez képest szűkíteni kívánnák az egységes vállalkozói adó felhasználhatóságát. Ahogyan a kormányprogramban szerepelt, úgy fogjuk megvalósítani az evát - jelentette ki az államtitkár.

Szavai szerint tehát mindenképpen változatlan marad, hogy az eva egy választható adózási mód lesz a vállalkozások számára, amelyet az éves árbevétel meghatározott összege esetén vehetnek majd igénybe. Ugyanakkor több szakmai szervezet jelezte, hogy a körükbe tartozó vállalkozóknál speciális szabályokra lenne szükség. Ezek közül az államtitkár a kereskedőket említette.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.