2002. július 19. 12:23

A világ egyik legjobb labdarúgó klubcsapat a Real Madrid három éves szponzori szerződést kötött a Siemens IC Mobilelal. A 36 millió euró értékű támogatás kiterjed új üzleti technológiák alkalmazására is.

A világ egyik legjobb labdarúgó klubcsapat a Real Madrid három éves szponzori szerződést kötött a Siemens IC Mobilelal. A madridi Teatro Realban a klub elnöke Florentino Pérez, és Rudi Lamprecht az elektronikai cég igazgatóságának tagja szignálta a kontraktust. A 36 millió euró értékű támogatás kiterjed új üzleti technológiák alkalmazására is.

A Siemens vezetőinek a választása nem véletlenül esett a „királyi gárdára” – mondta Rudi Lamprecht, a csapat megtestesíti azokat a Siemens által is vallott értékeket, mint a tradíció, dinamizmus, egyetemesség, kreativitás és a Siemens Mobilhoz hasonló magas teljesítmény. A Siemens Mobile szponzorációs stratégiája a jövőben a nagy tömegeket megmozgató sportokra irányul, mint a labdarúgás és a Formula 1.

A cég magyar leányvállalatánál jelenleg a sport az oktatás és a kultúra mögött a harmadik helyen áll. Kiemelten kezelik a felsőoktatás, és a kutatás-fejlesztés támogatását, jelentős összeggel támogatják mind a műszaki, mind a közgazdasági képzést. A sportnál jóval nagyobb lehetőségeket kínáló kultúra áll a második helyen, ahol többek között a Budapest Tavaszi Fesztivál, a Madách Kamara és a Mai Manó Fotómúzeum támogatását lehet kiemelni. A sport területén a Siemens MÁV Tokaj Exprerssz vívó világkupát, a szegedi kajak-kenu EB-t támogatta és a tenisz segítésének területén tett kísérleteket a nagyvállalat az idén.