TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyarország munkahelyteremtéssel, az európai bérszínvonalhoz való felzárkózással és versenyképességének növelésével ellensúlyozhatja azt a veszélyt, hogy EU-csatlakozása után a magasabb képzettséget igénylő hiányszakmák képviselői tömegesen hagyják el az országot - mondta Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter, miután Brüsszelben részt vett az Európai Foglalkoztatási hét záró plenáris ülésén.

A másik lehetőség annak a négymilliárd forintos programnak a megvalósítása, amelynek keretében munkahelyteremtő vagy akár bér-, illetve eszközbeszerzési támogatásokat nyújtanak. Ez a program is elsősorban azoknak a vállalatoknak támogatására szolgál, amelyek magasabb képzettségű munkavállalók foglalkoztatására vállalkoznak, például kutatási-fejlesztési tevékenységek vagy logisztikai központok létrehozásával. Ilyen esetekben jelentős létszámú alacsonyabb képzettségű munkaerő bevonására is lehet számítani beszállítói vagy szolgáltatói körből - mondta a miniszter. Példaként említette a General Electricet, amely 500 könyvelőt fog alkalmazni, amikor Magyarországra hozza irányítóközpontját, de ez további kétezer fő foglalkoztatását is jelenti majd.

Az olyan fejlemények ellen, mint például az IBM székesfehérvári üzemének bezárása, elsősorban a munkaerő szerkezetének minőségi átalakításával lehet védekezni. Természetes folyamat ugyanis, hogy azok a befektetők, amelyek az olcsóbb, kevésbé képzett munkaerő igénye miatt jöttek Magyarországra, az itteni szociális normák felzárkózásával máshová helyezik át tevékenységüket. Ha viszont ezt magasabb képzettségű munkaerőt igénylő területek felé tudják fejleszteni, maradnak - állapította meg Kiss Péter.

Magyarország a tagjelöltek közül elsőként és eddig egyetlenként kapott meghívást az Európai Bizottság foglalkoztatási és szociális ügyek főigazgatóságának szervezésében az idén a 10. alkalommal megrendezett Európai Foglalkoztatási Hétre, amelyen önálló standdal jelenhetett meg. A miniszter minden szempontól nagy sikernek értékelte a bemutatkozást: mind a standot, mind a magyar résztvevőknek a szakmapolitikai vitákon, rendezvényeken elhangzott felszólalásait élénk érdeklődés kísérte.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.