2002. július 15. 09:54

Az államháztartás félévi hiánya a Pénzügyminisztérium adatai szerint 501,1 milliárd forint volt, ami az éves előirányzat 99 százaléka.

Ezen belül a központi költségvetés hiánya 359,6 milliárd volt, ez az éves előirányzat 74 százaléka. Elképesztően rossz helyzetben vannak a TB-alapok: 146,7 milliárdos a hiány, szemben a 17,2 milliárdos előirányzattal.

Júniusban a fontosabb adónemek közül az ÁFA csupán 2 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, a fogyasztási és jövedéki adóból származó bevétel pedig mindössze a felére rúg a 2001-esnek. A lakosság ellenben jól teljesít, 19 százalékkal nőttek az szja bevételek. A kiadások közül szociális támogatásra 29 százalékkal több jutott, mint tavaly ilyenkor, a központi beruházások kiadásai négy százalékkal csökkentek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.