<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A hőségriasztáshoz kapcsolódóan ismételt munkavédelmi ellenőrzést tartott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a munkáltatók közel negyedénél találtak kisebb szabálytalanságot, bírságot azonban sehol sem szabtak ki - derül ki a tárca munkafelügyeleti főosztályának összefoglaló jelentéséből.

A hatóság munkatársai augusztus 7-től kezdődően ismét országos akcióellenőrzést végeztek - a július 6. és 8. közötti ellenőrzéssorozat mintájára - 319 munkáltatónál. Az ellenőrzött munkáltatók több mint háromnegyede eleget tett a hőség kedvezőtlen hatásainak megelőzésére szolgáló munkavédelmi előírásoknak, 24,16 százalékuknál azonban még mindig találtak szabálytalanságot. Az augusztusi ellenőrzés 4080 munkavállalóra terjedt ki és a dolgozók 26,72 százalékát érintően találtak szabálytalanságot.

A szabálytalanságok legnagyobb aránya (40 százalék) a munkavédelmi oktatás hiányából, 14 százaléka pedig a pihenőhely hiányából adódott, azonban az ellenőrök az esetek 6 százalékában a védőital hiányát is megállapították. Munkavédelmi bírságot egy esetben sem kellett kiszabni, vagyis a munkavállalók egészségét és testi épségét súlyosan veszélyeztető munkakörülményt nem tártak fel az ellenőrök.

A hatóság a szabadtéri munkahelyek közül az épület-, út-, közműépítést, mezőgazdasági tevékenységeket, csatorna karbantartást, az őrző-védő tevékenységeket ellenőrizte, a zárt terek közül pedig a pékségek, sütőipari munkahelyek, konyhaüzemek, vendéglátó egységek, a gépjárműjavítás és a raktározás területén vizsgálták a hőségriasztás miatt előírt munkavédelmi előírások betartását.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.