2001. november 19. 11:00

A magyarországi KPMG a szeptemberrel záruló pénzügyi évben 8 milliárd forintos bevételt ért el, ez 18 százalékkal haladta meg az előző évit.

Az elmúlt három év alatt a cég bevételei 98 százalékkal nőttek - közölte Richard Ebling managing partner a KPMG évzáró sajtótájékoztatóján. A szakmai szolgáltató cég a jövő évben minden szolgáltatási területen erősíteni kívánja az iparágak szerinti megközelítést - ennek értelmében a munkatársak saját szolgáltatási területükön túl egyes szektorokra szakosodnak, és felhasználják a KPMG globális iparági adatbázisát a legfőbb trendekről, problémákról és megoldásokról.

A KPMG a közép-kelet-európai régióban 133 millió dolláros bevételt ért el a most zárult pénzügyi évben, ez 10%-kal több mint egy évvel korábban. A növekedés üteme lassult a régió 16 országában, főként Lengyelországban. A KPMG azonban arra számít, hogy folytatódik a növekedés a jövőben is, bár aránya az elmúlt évekhez képest csökken. "Meggyőződésem, hogy a szeptemberi amerikai terrorcselekmények nem gyakorolnak hosszú távú hatást jövő évi terveinkre. Az uniós csatlakozásra való felkészülés miatt ugyanis olyan, növekedést serkentő erők érvényesülnek, amelyek a világgazdaságtól függetlenül hatnak" - hangsúlyozta Richard Ebling, aki egyúttal a KPMG régiós irodájának elnöke is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.