2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Az információs társadalom hajnalán az új kihívásokhoz való alkalmazkodás gyorsasága és minősége eldöntheti egy ország jövőjét a globalizációs versenyben - jelentette ki Stumpf István a Széchenyi Tervről szóló előadásában.

Az információs társadalom hajnalán az új kihívásokhoz való alkalmazkodás gyorsasága és minősége eldöntheti egy ország jövőjét a globalizációs versenyben - jelentette ki Stumpf István Visegrádon, a
Széchenyi Tervről szóló ifjúsági tanácskozáson tartott vasárnapi előadásában. A Miniszterelnöki Hivatalt irányító miniszter kifejtette: ebben az új helyzetben az államnak fel kell készülnie arra, hogy a korábbi újraelosztó szerep helyett mindinkább szabályozóvá alakuljon át, és elősegítse, hogy a nagy beruházók letelepedésével az ország hídfőállássá váljon Nyugat és Kelet között. Hozzátette: ennek megvalósításában nagy jelentősége lesz a hamarosan elkészülő egységes hírközlési törvénynek, amely 2002 után - a Matáv monopolhelyzetének megszűntével - új feltételrendszer kialakulását jelenti. Stumpf István közölte, hogy ugyancsak fontos új követelmény az állammal szemben a szocializáló, vagy képző szerep.

Felgyorsult az idő, leszűkültek a távolságok, aminek következtében a hagyományos tudás sok tekintetbe leértékelődik - mutatott rá Stumpf István. Elmondása szerint ez a közigazgatásban dolgozók elé új, az informatikát hasznosító követelményrendszert állít, ami az üzleti világgal szembeni eddigi lemaradás behozását és gyakorlatának megváltoztatását jelenti, vagyis a kormányzati munkában gyorsabb alkalmazkodást kell felmutatni a versenyképesség javítása érdekében. Stumpf István közölte: a digitális Magyarország programjának megvalósításához finanszírozó, támogató államra is szükség van, ebben nyújt segítséget a Széchenyi Terv.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.