2000. november 12. 11:00

Az információs társadalom hajnalán az új kihívásokhoz való alkalmazkodás gyorsasága és minősége eldöntheti egy ország jövőjét a globalizációs versenyben - jelentette ki Stumpf István a Széchenyi Tervről szóló előadásában.

Az információs társadalom hajnalán az új kihívásokhoz való alkalmazkodás gyorsasága és minősége eldöntheti egy ország jövőjét a globalizációs versenyben - jelentette ki Stumpf István Visegrádon, a
Széchenyi Tervről szóló ifjúsági tanácskozáson tartott vasárnapi előadásában. A Miniszterelnöki Hivatalt irányító miniszter kifejtette: ebben az új helyzetben az államnak fel kell készülnie arra, hogy a korábbi újraelosztó szerep helyett mindinkább szabályozóvá alakuljon át, és elősegítse, hogy a nagy beruházók letelepedésével az ország hídfőállássá váljon Nyugat és Kelet között. Hozzátette: ennek megvalósításában nagy jelentősége lesz a hamarosan elkészülő egységes hírközlési törvénynek, amely 2002 után - a Matáv monopolhelyzetének megszűntével - új feltételrendszer kialakulását jelenti. Stumpf István közölte, hogy ugyancsak fontos új követelmény az állammal szemben a szocializáló, vagy képző szerep.

Felgyorsult az idő, leszűkültek a távolságok, aminek következtében a hagyományos tudás sok tekintetbe leértékelődik - mutatott rá Stumpf István. Elmondása szerint ez a közigazgatásban dolgozók elé új, az informatikát hasznosító követelményrendszert állít, ami az üzleti világgal szembeni eddigi lemaradás behozását és gyakorlatának megváltoztatását jelenti, vagyis a kormányzati munkában gyorsabb alkalmazkodást kell felmutatni a versenyképesség javítása érdekében. Stumpf István közölte: a digitális Magyarország programjának megvalósításához finanszírozó, támogató államra is szükség van, ebben nyújt segítséget a Széchenyi Terv.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.