2000. november 24. 11:00

Surányi György kijelentette, hogy az uniós csatlakozás csúszása esetén a piacok fogják a belépő országokat az euró egyoldalú használatára kényszeríteni.

Surányi György, MNB-elnök Párizsban kijelentette, hogy az uniós csatlakozás csúszása esetén a piacok fogják a belépő országokat az euró egyoldalú használatára kényszeríteni – közölte a BridgeNews.

A jegybank elnöke szerint rossz ötlet lenne és túl sokba is kerülne, ha a csatlakozásra várók az euróérmék és -bankjegyek fizikai bevezetésével egyidőben alkalmaznák az eurózóna közös pénzét.
Az EU 15 tagállamának pénzügyminiszterei úgy vélik, hogy az ERM II árfolyam-mechanizmus lesz az egyedüli út az euró bevezetéséhez az új tagországokban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.