2002. március 25. 11:00

Tovább romlott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye munkanélküliségi mutatója: februárban 1.414-el nőtt a regisztrált állástalanok száma, így jelenleg 39.310-en várnak valamilyen foglalkoztatási ajánlatra a térségben.

Tovább romlott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye munkanélküliségi mutatója: februárban 1.414-el nőtt a regisztrált állástalanok száma, így jelenleg 39.310-en várnak valamilyen foglalkoztatási ajánlatra a térségben.

Mint Rezsőfi István, a régió munkaügyi központjának igazgatója elmondta: az egy hónappal korábbi 18,1 százalékos munkanélküliségi rátával szemben jelenleg 18,7 százalékos a mutató. Az 1,4 százalékponttal jobb mint egy évvel korábban, hiszen 2001. februárjában 20,1 százalékos volt a ráta, a nyilvántartott állástalanok száma pedig 42.048 volt. A legsúlyosabb foglalkoztatási gondokkal Csenger, Vásárosnamény és Fehérgyarmat térsége küzd, ahol minden 3-4. munkavállaló állástalan. A csengeri körzetben 28,1, a vásárosnaményiban 27,5, míg a fehérgyarmatiban 26,6 százalékos a munkanélküliségi mutató.

További négy nyírségi kisrégióban, Nyírbátor, Baktalórántháza, Tiszavasvári és Mátészalka környékén is 20 százalék feletti a ráta. A megyei 18,7 százalékos mutatónál kisebb munkanélküliség csak Nyíregyháza (12,6), Kisvárda (17,9) és Nagykálló (18,1) körzetében van. Az igazgató beszámolt arról is: februárban a munkaügyi kirendeltségek ezer állásnélkülit közvetítettek ki a munkaadókhoz.

A legtöbben - 270-en - Nyírbátor környékén jutottak álláshoz, illetve 110-en átképzésben részesülnek. A különböző tanfolyamokon mintegy fél ezren tanulnak jelenleg Szabolcsban, és bizakodnak a jobb elhelyezkedési lehetőségben. Rezsőfi István szerint a szabolcsi munkanélküliség növekedését a szezonális jellegű, a mezőgazdasági munkák tavaszi indulása állítja majd meg.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.