2002. március 19. 11:00

A szereplők hitelességének kérdése nemcsak a politikai vagy éppen a gazdasági életben merül fel, hanem az emberi erőforrás gazdálkodás világában is.

4. A főnök hitelessége

A főnök személyisége a vállalati kultúra egyik fontos közvetítője a beosztottak felé. Neki elsősorban jól kell tudni menedzselni a társulatot, és legfőbb szerepe a cég termelékenységének és versenyképességének, szakmai színvonalának fokozása, és ehhez szükséges munkakörülmények biztosítása. Mivel a főnök legitimitása („jogosultsága”) profitorientált cégeknél a vállalkozás tulajdonosától ered, más intézményeknél pedig az állami-önkormányzati hierarchiától, a vezetőnek több irányban is bizonyítania kell rátermettségét. Ezért a hitelességük apadása fokozattan veszélyezteti presztízsüket illetve karrierjüket.

A személyek és a szervezetek erkölcsi megítéléséről végül engedtessék meg egy jól csengő közhely: nemcsak hitelesnek kell lenni, hanem annak is kell látszani!

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.