2002. március 19. 11:00

A szereplők hitelességének kérdése nemcsak a politikai vagy éppen a gazdasági életben merül fel, hanem az emberi erőforrás gazdálkodás világában is.

4. A főnök hitelessége

A főnök személyisége a vállalati kultúra egyik fontos közvetítője a beosztottak felé. Neki elsősorban jól kell tudni menedzselni a társulatot, és legfőbb szerepe a cég termelékenységének és versenyképességének, szakmai színvonalának fokozása, és ehhez szükséges munkakörülmények biztosítása. Mivel a főnök legitimitása („jogosultsága”) profitorientált cégeknél a vállalkozás tulajdonosától ered, más intézményeknél pedig az állami-önkormányzati hierarchiától, a vezetőnek több irányban is bizonyítania kell rátermettségét. Ezért a hitelességük apadása fokozattan veszélyezteti presztízsüket illetve karrierjüket.

A személyek és a szervezetek erkölcsi megítéléséről végül engedtessék meg egy jól csengő közhely: nemcsak hitelesnek kell lenni, hanem annak is kell látszani!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.