TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. április 10. 09:01

A magyar tulajdonú KÉSZ-csoport építi a Dr. Oetker új, több mint 45 ezer négyzetméter alapterületű gyárát Szerbiában - olvasható a KÉSZ MTI-nek eljuttatott csütörtöki közleményében.

A Belgrádtól 30 kilométerre fekvő Simanovciban épülő gyárban pudingport, sütőport és egyéb élelmiszeripari termékeket fognak előállítani, és innen látják majd el a szerb, az albán, a montenegrói és a macedón piacot is. A gyár kapacitása várhatóan 6000 tonna lesz évente, és 125 új munkahely jön létre. A beruházás összértéke meghaladja a 9 millió eurót, és 100 százalékban saját forrásból finanszírozzák.

A KÉSZ-nek nem ez az első hasonló megbízása, eddig több mint 5 élelmiszeripari létesítményt építettek fel a környező országokban. Tavaly adták át az eddigi legnagyobb ukrán referenciájukat, egy 60 ezer négyzetméter alapterületű édességgyárat is - olvasható a közleményben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.