2011. augusztus 17. 14:46

A Bosch gyárépítést tervez a vajdasági Szerémségben levő Indjija városában, a beruházás első szakaszában 75 millió eurót fektetne be a német vállalattól és a szerb kormányhoz közeli körökből származó hírek szerint.

A cég a végső döntést szeptemberben hozza meg, de szerbiai üzleti körökben már biztosra veszik a Bosch "érkezését".

Az illetékes források még nem árulták el milyen termékeket gyártanak majd a szerbiai nagyüzemben és találgatni is nehéz, mert a német ipari óriás termékskálája igen széles: háztartási gépek és felszerelések, szerszámok, autóalkatrészek egyaránt kikerülnek a gyártósorairól.

A Bosch tavalyi bevétele meghaladta a 47 milliárd eurót. Németországi gyáraiban 112 ezer dolgozót, külföldi üzemeiben pedig 164 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A cégcsoport üzletrészeinek 92 százaléka a Robert Bosch Stiftung - közhasznú alapítvány - birtokában, a fennmaradó 8 százaléknyi tulajdonrész pedig a Bosch család kezében van.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.