2009. április 22. 10:19

A Magyar Posta 100 új munkahelyet teremt Szigetváron, ahol 120 millió forintos beruházással hamarosan megnyitja országos logisztikai központjának új egységét - közölte a társaság sajtóreferense egy szerdai sajtótájékoztatón.

Tomecskó Tamás elmondta, hogy a 2004-ben 9,5 milliárd forintból Budaörsön felépített logisztikai központ mára kinőtte kereteit, szükség van a bővítésre.

Az informatikai technika fejlettsége és a korszerű adatátviteli rendszer lehetővé teszi, hogy az ország távolabbi vidékén alakítsák ki az új egységet. Több helyszín közül a hátrányos helyzetben lévő, magas munkanélküliséggel küzdő Szigetvárra esett a választás, ahol folyik a júliusi nyitás előkészítése, a leendő munkatársak betanítása - tette hozzá.

A budaörsi központban 1384-en dolgoznak, tavaly 864 millió levél és 8 millió csomag elosztását, továbbítását végezték az automata gépek közreműködésével. Az elsőbbségi levelek 93 százaléka ér el egy napon belül a címzetthez, ami nemzetközi összehasonlításban jónak mondható. Csakhogy például az osztrák postánál 95-96 százalék ez az arány és mivel 2013-tól életbe lép a postai liberalizáció, az éleződő verseny megköveteli a fejlesztéseket - utalt rá a szóvivő.

A továbbítandó levelek 20 százaléka a feladó kézírásának hibái - magyarán az ákombákom betűk - miatt fennakad az automata szortírozón, további értelmezést igényel. E feladatot látja majd el a szigetvári központba telepített videokodolós berendezés, amely monitor és a dolgozó besegítésével a felismerést elvégzi. Ezáltal tovább növekedhet a szolgáltatás színvonala - hívta fel rá a figyelmet Tomecskó Tamás.

Paizs József, Szigetvár polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a térségben kevés a munkaalkalom, a környező településeken átlagban 30 százalékos a munkanélküliek aránya. A 12 ezres lélekszámú Szigetváron az itt élők 19 százalékának nincs biztos megélhetése, ezért is jött kapóra a posta ide települése. Az új központot a meglévő postaépület átalakításával rendezik be, ahol lehetőség van a további bővítésre és így újabb 40-50 munkahely teremtésére.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.