2017. június 20. 09:26

Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten, ahhoz dukált a rozsdamentes időkapszula.

A Siemens a budapesti Power and Gas üzem telephelyén mintegy 10 milliárd forint beruházással bővíti gáz- és gőzturbinalapát-gyárát, melynek örömére bővítési alapkövet tettek le, meg egy időkapszulát is. Ebbe Szijjártó Péter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója pakolt tárgyakat, így:

A külgazdasági és külügyminiszter az épület alapkőletételi ünnepségén elmondta, hogy a Siemens a jelenlegi gyártóterületet 2500 négyzetméterrel bővíti, 10 ezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épít, ezzel 150 új műszaki szakembernek nyílik új álláshely.

Szijjártó Péter kiemelte: Németország és a Siemens is Magyarország stratégiai partnere, a német cég 3 ezer embernek ad Magyarországon munkát. A budapesti beruházás a magyar-német gazdasági kapcsolatokat tovább erősíti, az idén az első negyedévi adatok alapján a tavalyi rekordévet a két ország gazdasági forgalmában 10 százalékkal sikerült növelni.

A Siemens Zrt. tájékoztatása szerint a Power and Gas budapesti üzemében 2019-ben kezdődik az új termékek gyártása.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.