<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Országos sztrájkot hirdetnek a cseh közlekedési szakszervezetek, ha a pénzügyminisztérium valóban korlátozni kívánja az ágazat alkalmazottainak a munkaadók által nyújtott kedvezményeit, mint amilyent a kedvezményes utazási jegy vagy az étkezési jegyek jelentenek. Ebben állapodott meg a 13 közlekedési szakszervezet vezetősége hétfőn Prágában.

A pénzügyi tárca az állami kiadások csökkentése keretében a jövedelmi adóról szóló törvény módosítása alapján egyebek között azt tervezi, hogy a jövőben megszüntet, korlátoz vagy megadóztat számos, évtizedeken át elfogadott alkalmazotti kedvezményt.

A tervezett elképzelések között van a közlekedésben dolgozók kedvezményes utazási jegyeinek korlátozása, illetve megszüntetése vagy a gyakorlatilag minden cégnél használt étkeztetési jegyek adókedvezményének a megszüntetése. Az adókedvezmény megvonása után a cégeknek már nem volna érdekük az ebédjegyek támogatása, így azok megszűnnének. A tervezett több tucatnyi intézkedés vita tárgyát képezi. Az új jövedelmi adótörvény 2010-ben lépne életbe.

A közlekedési szakszervezetek bejelentették: szerdán újra találkoznak Miroslav Kalousek pénzügyminiszterrel, s ha kérésük nem talál megértésre, meghallgatásra, országos sztrájkot hirdetnek.A felek pénteken tárgyaltak, de nem egyeztek meg.

"A sztrájk bármikor megkezdődhet. Már csak a technikai részletek várnak tisztázásra" - mondta a szóvivő. Kifejtette: a sztrájk keretében szinte az egész országban leállna mindenfajta tömegközlekedés. A közlekedési dolgozók sztrájkját 32 más szakszervezeti szövetség is támogatja.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.