2010. július 9. 06:09

A francia Renault autógyár az első félévben 21,6 százalékkal növelte eladásait, meghaladva az autógyártás globális piacának 16 százalékos, és a nagy versenytárs PSA Peugeot Citroen 17 százalékos növekedését.

A Renault mellett a Dacia, a Lada, a Nissan és a Renault Samsung Motors márkában is érdekelt társaság összesen 1,3 millió járművet - személygépkocsit és kisteherautót - értékesített, világpiaci részesedése így 0,2 százalékponttal 3,9 százalékra emelkedett. A cég csütörtöki közleménye szerint a Renault modellekből 19,9 százalékkal több kelt el, mint a válságos tavalyi első félévben, a romániai központú Dacia eladásai 18,2 százalékkal nőttek, a dél-koreai Renault-Samsung Motors gyártmányaiból pedig 61 százalékkal többet adtak el.

Az értékesítés növekedése és a piaci terjeszkedés ellenére a cég várhatóan veszteséggel zárja az első félévet, főként a japán Nissanban és a Ladákat gyártó orosz Avtovazban birtokolt részesedésből fakadóan.

A kilátások azonban az év második felére jók, a nagy feltörekvő államokban indult fellendülés hatására a világpiac 8 százalékkal bővülhet az idén a tavalyihoz képest, és a világméretű gazdasági válság enyhülésének hatására még a roncsprémium programok kifutása miatt hanyatló európai piacon is mérsékeltebb, 8 százalékos lehet a visszaesés, szemben a korábban valószínűsített 10 százalékkal - közölte a társaság.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.