2002. március 21. 11:00

Harminckétmilliárd forintos beruházással termál-, és rekreációs park épül a Győr-Moson-Sopron megyei Máriakálnokon; a létesítmény alapkövét Matolcsy György gazdasági miniszter rakta le.

Matolcsy György hangsúlyozta: a Máriafürdő termál- és rekreációs park Magyarország történetének eddigi legnagyobb turisztikai beruházása, amely kivételes lehetőséget nyit meg a térségben lévő településeken élők, továbbá az ott tevékenykedő vállalkozók és az önkormányzatok számára. A beruházási program ismertetésén elhangzott: a fejlesztés első fázisában létesülő gyógy-, és élményfürdő központ 7,3 milliárd forintba kerül, amelyhez 1,2 milliárd forintos támogatást nyert a projekt a Széchenyi-terv pályázatán. A beruházás további része a szálláskapacitás létesítését tartalmazza.

Az állami támogatás a beruházás első ütemének 16-17 százalékát teszi ki, és ez a pénzügyi konstrukció azt jelenti, hogy egy állami forint befektetése még 6-7 forint magántőke bevonását hozza magával. A zöldmezős beruházás költségeinek részint saját forrásból, részint bankhitelből biztosítja a máriafürdői projektre szerveződött társaság, amely 50 százalékban a holland Gibros befektetési és fejlesztési cég, 50 százalékban a magyar Izland Kft. tulajdonában van.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.