2002. március 21. 11:00

Harminckétmilliárd forintos beruházással termál-, és rekreációs park épül a Győr-Moson-Sopron megyei Máriakálnokon; a létesítmény alapkövét Matolcsy György gazdasági miniszter rakta le.

Matolcsy György hangsúlyozta: a Máriafürdő termál- és rekreációs park Magyarország történetének eddigi legnagyobb turisztikai beruházása, amely kivételes lehetőséget nyit meg a térségben lévő településeken élők, továbbá az ott tevékenykedő vállalkozók és az önkormányzatok számára. A beruházási program ismertetésén elhangzott: a fejlesztés első fázisában létesülő gyógy-, és élményfürdő központ 7,3 milliárd forintba kerül, amelyhez 1,2 milliárd forintos támogatást nyert a projekt a Széchenyi-terv pályázatán. A beruházás további része a szálláskapacitás létesítését tartalmazza.

Az állami támogatás a beruházás első ütemének 16-17 százalékát teszi ki, és ez a pénzügyi konstrukció azt jelenti, hogy egy állami forint befektetése még 6-7 forint magántőke bevonását hozza magával. A zöldmezős beruházás költségeinek részint saját forrásból, részint bankhitelből biztosítja a máriafürdői projektre szerveződött társaság, amely 50 százalékban a holland Gibros befektetési és fejlesztési cég, 50 százalékban a magyar Izland Kft. tulajdonában van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.