<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Harminckétmilliárd forintos beruházással termál-, és rekreációs park épül a Győr-Moson-Sopron megyei Máriakálnokon; a létesítmény alapkövét Matolcsy György gazdasági miniszter rakta le.

Matolcsy György hangsúlyozta: a Máriafürdő termál- és rekreációs park Magyarország történetének eddigi legnagyobb turisztikai beruházása, amely kivételes lehetőséget nyit meg a térségben lévő településeken élők, továbbá az ott tevékenykedő vállalkozók és az önkormányzatok számára. A beruházási program ismertetésén elhangzott: a fejlesztés első fázisában létesülő gyógy-, és élményfürdő központ 7,3 milliárd forintba kerül, amelyhez 1,2 milliárd forintos támogatást nyert a projekt a Széchenyi-terv pályázatán. A beruházás további része a szálláskapacitás létesítését tartalmazza.

Az állami támogatás a beruházás első ütemének 16-17 százalékát teszi ki, és ez a pénzügyi konstrukció azt jelenti, hogy egy állami forint befektetése még 6-7 forint magántőke bevonását hozza magával. A zöldmezős beruházás költségeinek részint saját forrásból, részint bankhitelből biztosítja a máriafürdői projektre szerveződött társaság, amely 50 százalékban a holland Gibros befektetési és fejlesztési cég, 50 százalékban a magyar Izland Kft. tulajdonában van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.