Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Tíz év alatt összesen 609 milliárd forint költségű beruházást terveznek a Balaton régió fejlesztési programja, s az említett 609 milliárd forintból 163-at vissza nem térítendő támogatásként nyújt az állam a költségvetésből.

Tíz év alatt összesen 609 milliárd forint költségű beruházást terveznek a Balaton régió fejlesztési programja, s az említett 609 milliárd forintból 163-at vissza nem térítendő támogatásként nyújt az állam a költségvetésből - jelentette be csütörtökön egy Balatonalmádiban tartott fórumon Matolcsy György gazdasági miniszter.

A magyar idegenforgalomban, így a Balatonnál sem történt radikális fordulat az elmúlt tíz évben, s most ezt célozza a kormányzat által javasolt terv - mutatott rá Matolcsy. A gazdaság tárca vezetője elmondta, hogy a tízéves Balaton fejlesztési elképzelés megvalósításához a hazai források (566 milliárd forint) mellett számítanak az Európai Unió (43 milliárdos) támogatására. Véleménye szerint minden egy forintos állami támogatás majdnem négy forint üzleti tőkét mozgat meg.

A tervek szerint a Balaton térsége a különleges vízre, a tóra, a déli parton sorjázó hévíz-forrásokra, és az északi partra jellemző savanyúvíz egészségturizmusra alapozva képes bővíteni jelenlegi lehetőségeit. A miniszter különösen fontosnak ítélte, hogy az M 7-es és az M 8-as kiépítésével a két autópálya közti térség nagyméretű beruházásokra számíthat.

A térség közlekedésének javítására 203 milliárd, a minőségi turizmus fejlesztésére 221, a gazdaság gyarapítására 139, az életminőség jobbítására pedig 46 milliárd forintot szán a Széchenyi terv keretében készülő program. - A kormány vitára bocsátja a programot, amely véglegessé akkor válik, ha mindenki hozzáteszi a saját véleményét - fogalmazott a miniszter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.