2001. december 30. 11:00

Összesen 1,082 milliárd forint támogatást ítélt oda a Gazdasági Minisztérium (GM) a Széchenyi-terv keretében mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Összesen 1,082 milliárd forint támogatást ítélt oda a Gazdasági Minisztérium (GM) a Széchenyi-terv keretében meghirdetett mikro-, kis- és középvállalkozások technikai korszerűsítését eredményező műszaki berendezések, gépek beszerzésének támogatására kiírt pályázaton.

A bíráló bizottság 85 elbírált pályázatból 67-et támogatott, és az 1,353 milliárd támogatási igény 80 százalékát ítélte oda. A közlemény szerint a pályázatok befogadása 2001. december 31-ig folyamatos. Tekintettel arra, hogy a kiírásra csak a harmadik negyedévtől lehet jelentkezni, a legtöbb pályázat még a feldolgozás és a hiánypótlás szakaszában van. A befogadott pályázatok elbírálására eddig két alkalommal került sor.

A támogatás további 1,235 milliárd forint magántőkét mozgat meg, így összesen 2,317 milliárd forint értékű beruházás valósul meg, és összesen 233 fő részére teremt új munkahelyet. A pályázó mikro-vállalkozások 63 százaléka, a kisvállalkozások 92 százaléka, a középvállalkozásoknak pedig 89 százaléka részesült támogatásban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.