2p

A jegybank két újabb, Töröcskei István, ÁKK-vezér érdekeltségébe tartozó pénzintézethez rendelt felügyeleti biztosokat.

A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint 2014. november 14-től felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez. A lépést a pénzügyi vállalkozások tőkehelyzete, s a jogszerű működés szavatolásának szükségessége indokolta.

A Széchenyi Lízingnek a Töröcskei István, ÁKK-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Széchenyi Bank  a tulajdonosa, melyhez egyébként nemrég szintén felügyeleti biztosokat rendelt ki az MNB, a Platinium Pénzügyi Szolgáltatónál pedig a cégkivonat szerint igazgatósági tag Töröcskei István. 

A közlemény szerint a felügyeleti biztosok ma átvették a pénzügyi vállalkozások irányítását azok igazgatóságaitól, s gondoskodnak a megfelelő működésről. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált biztosok kirendelése visszavonásig, de legfeljebb egy évre marad érvényben. Határozataiban az MNB egyéb korlátozó intézkedéseket nem hozott.

A pénzügyi vállalkozásoknál hitelt felvett vagy faktorálási ügyletben résztvevő ügyfeleknek a szerződésesekben vagy az azt kiegészítő általános szerződési feltételekben meghatározott módon változatlanul teljesíteniük kell törlesztési kötelezettségüket - jegyzi meg a jegybank.

Ez már nem az első Töröcskei-érdekeltség

Ahogy fenti megjegyzésünkben említettük, november 4-én a Széchenyi Bankhoz rendelt felügyeleti biztosokat a Magyar Nemzeti Bank. Két nappal később pedig a Széchenyi Hitelintézet működési engedélyét vonták vissza, mely szintén az ÁKK-vezérhez köthető társaság.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!