2002. április 3. 11:00

A nem pénzügyi vállalatok betéteinek és hiteleinek átlag kamatlábai tovább csökkentek februárban, és mérséklődtek a háztartások piaci feltételű ingatlanhiteleinek és betéteinek kamatai is.

A nem pénzügyi vállalatok betéteinek és hiteleinek átlag kamatlábai tovább csökkentek februárban, és mérséklődtek a háztartások piaci feltételű ingatlanhiteleinek és betéteinek kamatai is - derül ki a Magyar Nemzeti Bank közleményéből.

A nem pénzügyi vállalatoknak piaci feltételek mellett éven belüli lejáratra nyújtott hitelek átlag kamatlába a januári 10,35 százalékról 9,98 százalékra, az éven túli hiteleké pedig 10,48 százalékról 10,19 százalékra mérséklődött.

A nem pénzügyi vállalatok éven belüli betéteinek átlag kamatlába 7,69 százalékról 7,14 százalékra, az éven túli betéteké 7,45 százalékról 6,59 százalékra csökkent. A lakosság hitelei közül a piaci feltételű ingatlanhitelek átlagos kamatlába februárban 14,57 százalékról 14,36 százalékra csökkent. Ugyanakkor a fogyasztási és egyéb hitelek átlagkamatlába 19,67 százalékról 19,84 százalékra nőtt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.