1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jelentős mértékű, havi 250-300 tonnás kapacitásnövelést hajt végre kiskunfélegyházi üzemében a Fornetti Kft., írja a Világgazdaság.

A vállalat két új gyártósort állít üzembe, és 30-40 fővel növeli a dolgozók létszámát a következő három hétben. A fejlesztést a román és bolgár piacokon folyamatosan növekvő kereslet tette szükségessé – közölte Szabó József, a társaság ügyvezető igazgatója.

A társaság 2005-ben 3,5 millió eurós beruházással Temesváron felépített üzeme már nem tudja teljes mértékben kiszolgálni a cégcsoport legdinamikusabban fejlődő piacának számító Romániát, így a kiskunfélegyházi egységből néhány hónapja már erre a piacra is szállítanak.

A Fornetti az idén hozta létre bulgáriai leányvállalatát, amely egyelőre csupán kereskedelmi tevékenységet végez, s háromhavonta megduplázza az értékesítést. A Palásti József tulajdonában lévő cég Magyarországon is komoly fejlesztéseket hajt végre, mintegy négymillió euró értékben, számol be a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!