<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Legalább húsz százalékkal túlértékeltek a budapesti irodák a bérlők bevételeihez viszonyítva - közölte egy nemzetközi felmérése alapján a DTZ ingatlan tanácsadó vállalat.

A DTZ felmérése rámutatott: Budapesthez hasonlóan Varsóban és Prágában is alacsonyak európai viszonylatban az iroda-bérleti díjak, azonban a bérlők bevételeihez viszonyítva ezek a városok számítanak Európa legkevésbé megfizethető irodai helyszíneinek.

Budapesten a bérlők bevételeik 19,21 százalékát, Prágában 18,83 százalékát, míg Varsóban 20,12 százalékát költik irodabérlésre és az ehhez kapcsolódó költségekre. Ráadásul ezekben a városokban a lassuló gazdasági növekedés hatására sok helyi vállalat visszafogja irodakeresletét, ami korlátozza a piaci növekedési potenciált.

Bár a jelentősebb európai irodapiacok mint Párizs (Központi Üzleti Negyed) és London (West End) továbbra is drágák, egyre megfizethetőbbé válnak, mivel a bérleti díjak folyamatosan csökkennek és a fejlesztők is egyre nagyobb kedvezményeket adnak, hogy megtartsák bérlőiket.

A DTZ szerint London (City), Brüsszel, Stockholm és Amsterdam számítanak a legmegfizethetőbb európai városoknak, mivel a bérlők a bevételük kevesebb mint 13 százalékát költik irodabérlésre és az ehhez kapcsolódó költségekre.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.