2p

Legalább húsz százalékkal túlértékeltek a budapesti irodák a bérlők bevételeihez viszonyítva - közölte egy nemzetközi felmérése alapján a DTZ ingatlan tanácsadó vállalat.

A DTZ felmérése rámutatott: Budapesthez hasonlóan Varsóban és Prágában is alacsonyak európai viszonylatban az iroda-bérleti díjak, azonban a bérlők bevételeihez viszonyítva ezek a városok számítanak Európa legkevésbé megfizethető irodai helyszíneinek.

Budapesten a bérlők bevételeik 19,21 százalékát, Prágában 18,83 százalékát, míg Varsóban 20,12 százalékát költik irodabérlésre és az ehhez kapcsolódó költségekre. Ráadásul ezekben a városokban a lassuló gazdasági növekedés hatására sok helyi vállalat visszafogja irodakeresletét, ami korlátozza a piaci növekedési potenciált.

Bár a jelentősebb európai irodapiacok mint Párizs (Központi Üzleti Negyed) és London (West End) továbbra is drágák, egyre megfizethetőbbé válnak, mivel a bérleti díjak folyamatosan csökkennek és a fejlesztők is egyre nagyobb kedvezményeket adnak, hogy megtartsák bérlőiket.

A DTZ szerint London (City), Brüsszel, Stockholm és Amsterdam számítanak a legmegfizethetőbb európai városoknak, mivel a bérlők a bevételük kevesebb mint 13 százalékát költik irodabérlésre és az ehhez kapcsolódó költségekre.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!