2002. július 11. 08:55

A 2002. első félévi statisztikák szerint, az utóbbi hónapokban jelentősen megnőtt az igény mikrohitelre. Problémát okoz viszont, hogy a havonta beérkező törlesztések összege elmarad a megnövekedett igényekétől.

A 2002. első félévi statisztikák szerint, az utóbbi hónapokban jelentősen megnőtt az igény mikrohitelre. Problémát okoz viszont, hogy a havonta beérkező törlesztések összege elmarad a megnövekedett igényekétől.
A rendelkezésre álló források csak rövidtávon képesek áthidalni ezt az aránytalanságot. A lebonyolítást összehangoló MVA és az Országos Mikrohitel Bizottság, a helyi vállalkozásfejlesztési központok (hvk), valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium illetékes munkatársai ezért úgy határoztak: kidolgozzák az átmenetileg limitált hitelezési keretek szétosztási szabályait. Az alapvetően gazdasági mutatókra épülő és hétféle paramétert figyelembe vevő allokációs mechanizmus részleteinek megfogalmazása még folyamatban van.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.