TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. január 11. 08:25

Az AAA Auto eladásai 24 százalékkal nőttek tavaly az utolsó három hónapban az egy évvel korábbihoz képest, az értékesítés 2010 egészében felülmúlta a tervezettet, miután több autót adtak el, mint 2009-ben - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Az egyik legnagyobb térségbeli használtautó-kereskedő hálózat összesítve 9.914 kocsit adott el 2010. utolsó negyedévében: ebből 7.017-et Csehországban, 17 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, és 2.897-et Szlovákiában, ahol ennél jóval nagyobb, 45 százalék volt a növekedés. Magyarországon 2009-ben megszüntette tevékenységét a cég.

A negyedik negyedév rekord mértékű növekedése azért is figyelemre méltó a cég közleménye szerint, mert az év utolsó hónapjaiban hagyományosan gyenge a kereslet a használt autók iránt.

A társaság közleménye azt is kiemeli, a fellendülés májusban kezdődött, azóta a havi értékesítési adatok mindegyike felülmúlta az előző évit.

Az év egészében az AAA Auto 39.531 darab használt autót értékesített, ami 2009-hez képest több mint 7 százalékos növekedés.

Ezzel a társaság túlteljesítette a 2010-re kitűzött célt, mert az volt a terv, hogy 2010-ben az egy évvel korábbival azonos, vagy valamivel kevesebb autó fognak eladni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.