2002. március 24. 11:00

A dél-alföldi régió legnagyobb, termelői tulajdonban lévő agrárlogisztikai központját adták át Mórahalmon szombaton: a 3.700 négyzetméteres épület beruházási költsége 225 millió forint volt, amelyhez 80 millió forintot a gazdasági tárca biztosított a Széchenyi-terv pályázatán keresztül.

Az átadott logisztikai központ tulajdonosa a Móra-kert Beszerző, Értékesítő és Szolgáltató Szövetkezet 1995-ben 1,2 millió forintos törzstőkével és 52 taggal alakult. A tagság létszáma hét év alatt 289-re emelkedett. A szövetkezet saját tőkéje pedig jelenleg meghaladja a 145,5 millió forintot, tavalyi forgalma több mint 1,5 milliárd forint volt. Az idei évre a szövetkezet 2 milliárd forintot meghaladó forgalmat tervez.

Az új logisztikai központ építése tavaly szeptemberben kezdődött, a tervezett májusi határidő előtt átadott épület egy 900 négyzetméteres, a legmodernebb technológiával felszerelt hűtőrészlegnek is helyet ad.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.