2002. március 25. 11:00

Az Európai Unió távközlési minisztereinek tanácsa hétfőn jóváhagyta azt a rendeletet, amelynek értelmében a .eu kiterjesztést is felveszik a felsőszintű internetes tartománynevek sorába.

Az Európai Unió távközlési minisztereinek tanácsa hétfőn jóváhagyta azt a rendeletet, amelynek értelmében a .eu kiterjesztést is felveszik a felsőszintű internetes tartománynevek sorába.

A rendelkezés első ízben teszi lehetővé, hogy a tagországokban működő vállalatok és szervezetek, illetve az uniós polgárok is páneurópai tartománynevet használjanak internetes lapjaik nevében, illetve elektronikus levélcímükben. Az új szabályozás végrehajtásához arra is szükség lesz, hogy az illetékes uniós szervek kijelöljék azt a nem nyereségelvű magánszervezetet, amely a .eu kiterjesztéssel ellátott internetes címek nyilvántartásba vételét és kezelését fogja majd össze.

Az unióban az új tartománynév nem felváltja, hanem kiegészíti az eddigi, részint országkódokon alapuló (.uk, .fr, .es stb.), részint "hagyományos" (.com, .org, .info stb.) megjelöléseket, amelyek tehát továbbra is változatlan formában maradnak használatban. A különbség mindössze annyi lesz, hogy mostantól a felhasználók választhatják az unió egészére utaló új kiterjesztést is. Az .eu tartománynév bevezetését az Európai Bizottság javasolta, részeként az internethasználat európai fellendítésére irányuló stratégiájának és ezen belül az eEurope nevű cselekvési programnak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.