2002. március 25. 11:00

Az Európai Unió távközlési minisztereinek tanácsa hétfőn jóváhagyta azt a rendeletet, amelynek értelmében a .eu kiterjesztést is felveszik a felsőszintű internetes tartománynevek sorába.

Az Európai Unió távközlési minisztereinek tanácsa hétfőn jóváhagyta azt a rendeletet, amelynek értelmében a .eu kiterjesztést is felveszik a felsőszintű internetes tartománynevek sorába.

A rendelkezés első ízben teszi lehetővé, hogy a tagországokban működő vállalatok és szervezetek, illetve az uniós polgárok is páneurópai tartománynevet használjanak internetes lapjaik nevében, illetve elektronikus levélcímükben. Az új szabályozás végrehajtásához arra is szükség lesz, hogy az illetékes uniós szervek kijelöljék azt a nem nyereségelvű magánszervezetet, amely a .eu kiterjesztéssel ellátott internetes címek nyilvántartásba vételét és kezelését fogja majd össze.

Az unióban az új tartománynév nem felváltja, hanem kiegészíti az eddigi, részint országkódokon alapuló (.uk, .fr, .es stb.), részint "hagyományos" (.com, .org, .info stb.) megjelöléseket, amelyek tehát továbbra is változatlan formában maradnak használatban. A különbség mindössze annyi lesz, hogy mostantól a felhasználók választhatják az unió egészére utaló új kiterjesztést is. Az .eu tartománynév bevezetését az Európai Bizottság javasolta, részeként az internethasználat európai fellendítésére irányuló stratégiájának és ezen belül az eEurope nevű cselekvési programnak.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.