2001. december 3. 11:00

Elkészült a Masped mintegy 630 millió forintos beruházással kiépített fóti logisztikai parkja, amely januárban elkezdi működését.

Cseh Ottó emlékeztetett arra, hogy a múlt év áprilisában mintegy 300 millió forintos beruházással létrehoztak az M2-es, az M0-ás és az M3-as autópályához közel, Dunakeszin egy 22 ezer négyzetméteres logisztikai központot, ahol ötezer négyzetméteres fedett belföldi és közvámraktárat alakítottak ki. Ennek szomszédságában egy újabb 70 ezer négyzetméteres területet vásároltak meg, amellyel a reményeik szerint jövőre kibővítik a dunakeszi raktárbázist.

Elmondta azt is, hogy a fóti önkormányzattal is tárgyalásban vannak az elkészült központ szomszédságában lévő újabb terület megvásárlásáról. A társaság ezek mellett tíz százalék alatti társtulajdonnal rendelkezik a székesfehérvári, a szolnoki és az épülő soroksári logisztikai központban.

Az ügyvezető igazgató közölte: a Masped Logisztika Kft. 2001. júliusában kezdte meg tevékenységét. Az idén 250 millió forint árbevételre számítanak, míg a 2002-ben 600-700 millió forintos forgalmat terveznek.