2011. március 28. 16:16

Kovács Gábor személyében új szakember csatlakozott a Deloitte hazai irodájának informatikai biztonsággal és adatvédelemmel foglalkozó üzletágához.

Kovács Gábor

Kovács Gábor menedzseri pozícióban segíti a számítógépes bűncselekmények felderítésével foglalkozó csapat munkáját. Speciális szakmai tapasztalatának köszönhetően a Deloitte immár a piac legteljesebb forensic szolgáltatási csomagját nyújtja, mely az üzleti visszaélések számviteli, informatikai és nyomozati forensic területét is lefedi.

Kovács Gábor (39) szakterülete a pénzmosás elleni küzdelem, a compliance valamint a külső és belső csalások megelőzése, felderítése. Tanári diplomájának megszerzését követően a Rendőrtiszti Főiskolán és a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán is folytatott tanulmányokat, idén pedig a budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán szerez mesterfokozatot. Számos képzésen vett részt a pénzmosás elleni küzdelem nemzetközi és hazai nyomozati gyakorlatának valamint az adatbiztonság témájában.

Pályafutását a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál kezdte, ahol gazdasági bűncselekmények vizsgálatával foglalkozott. Ezt követően az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának Pénzmosás Elleni Osztályán dolgozott, ahol 2002-ben alosztályvezetővé lépett elő. 2003 és 2010 között a bankszektorban szerzett tapasztalatot, ahol elsődleges feladata a compliance, a pénzmosás elleni küzdelem, a csalásmegelőzés és az adatvédelemmel kapcsolatos rendszerek felállítása és működtetése volt.

Kovács Gábor 2007 és 2010 között a PSZÁF pénzmosási munkabizottságának tagja, valamint a Bankszövetség pénzmosási bizottságának vezetője volt. Az elmúlt években a MONEYVAL (Committee of Experts on the Evaluation of Anti-Money Laundering Measures and the Financing of Terrorism) országértékeléseiben is aktívan részt vett. A fenti témákban rendszeresen tart előadásokat, tréningeket.

Kevés szabadidejében szívesen olvas, zenét hallgat és biciklizik, jelenleg egy Balaton körüli túrára készül.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

mfor.hu