2011. március 28. 16:16

Kovács Gábor személyében új szakember csatlakozott a Deloitte hazai irodájának informatikai biztonsággal és adatvédelemmel foglalkozó üzletágához.

Kovács Gábor

Kovács Gábor menedzseri pozícióban segíti a számítógépes bűncselekmények felderítésével foglalkozó csapat munkáját. Speciális szakmai tapasztalatának köszönhetően a Deloitte immár a piac legteljesebb forensic szolgáltatási csomagját nyújtja, mely az üzleti visszaélések számviteli, informatikai és nyomozati forensic területét is lefedi.

Kovács Gábor (39) szakterülete a pénzmosás elleni küzdelem, a compliance valamint a külső és belső csalások megelőzése, felderítése. Tanári diplomájának megszerzését követően a Rendőrtiszti Főiskolán és a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán is folytatott tanulmányokat, idén pedig a budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán szerez mesterfokozatot. Számos képzésen vett részt a pénzmosás elleni küzdelem nemzetközi és hazai nyomozati gyakorlatának valamint az adatbiztonság témájában.

Pályafutását a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál kezdte, ahol gazdasági bűncselekmények vizsgálatával foglalkozott. Ezt követően az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának Pénzmosás Elleni Osztályán dolgozott, ahol 2002-ben alosztályvezetővé lépett elő. 2003 és 2010 között a bankszektorban szerzett tapasztalatot, ahol elsődleges feladata a compliance, a pénzmosás elleni küzdelem, a csalásmegelőzés és az adatvédelemmel kapcsolatos rendszerek felállítása és működtetése volt.

Kovács Gábor 2007 és 2010 között a PSZÁF pénzmosási munkabizottságának tagja, valamint a Bankszövetség pénzmosási bizottságának vezetője volt. Az elmúlt években a MONEYVAL (Committee of Experts on the Evaluation of Anti-Money Laundering Measures and the Financing of Terrorism) országértékeléseiben is aktívan részt vett. A fenti témákban rendszeresen tart előadásokat, tréningeket.

Kevés szabadidejében szívesen olvas, zenét hallgat és biciklizik, jelenleg egy Balaton körüli túrára készül.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.