1p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Andris Piebalgs, az Európai Unió energiaügyi biztosa közölte, hogy az idén elkészül az EU bizottságának tanulmánya, miként lehetne új partnerségi viszonyt teremteni Oroszországgal az energia területén. A biztos szerint egy új, eredeti partneri viszonyra van szükség, ami a kölcsönös függőség és a kölcsönös érdek elvén nyugszik.

Piebalgs szavaiból kitűnt, hogy az európai energiapolitika megformálásához van szükség a partnerségre, mivel a nevezett uniós politikának három célt kell kitűznie: az ellátási biztonságot, továbbá a versenyképesség és a fenntarthatóság biztosítását.

Oroszországgal foglalkozott egyébként a vezető európai olajtársaság, a Shell vezérigazgatója is, kijelentve: a nyugat-európai olajtársaságok aligha várhatják el a beruházási lehetőségeket Oroszországban, ha az orosz energiacégek nem ruházhatnak be a nyugat-európai energiaiparba.

A Shell sem fektethet addig be Oroszországban, a kölcsönösség a beruházásoknál nagyon fontos - mondta Jeroen van der Veer. Az EU-nak meg kell hallgatnia a külső szállítók aggályait, amelyeket talán megoldanak, de biztosan nem, ha oda sem figyelnek rájuk - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.