1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Európa legnagyobb autógyára a Volkswagen-csoport növekedései volumene jelentősen növekedtek a tavalyi évben.

A Volkswagen személygépjármű értékesítési volumene 13 százalékkal 5,740 millióra növekedett 2012-ben, míg decemberben éves bázison óriás mértékű 31 százalékos (517 900 db) növekedést ért el a csoport világszerte.

A Volkswagen márka a piaci szűkülés ellenére jó évet zárt tavaly. Ez azért volt lehetséges, mert az új Golf 7-es iránt hatalmas kereslet mutatkozott, ami megerősítette a VW piaci helyzetét.

A VW-csoport kínai eladásai 25 százalékkal 2,150 millió darabszámra növekedtek tavaly, míg az Egyesült Államokban jelentős 35 százalékos bővülést ért el (438 100 egység) a cég. Ellenben az európai 1,170 millió értékesített jármű 1,2 százalékos visszaesést jelent 2011-hez képest.

A biztató eredmények ellenére meglehetősen nehéz évnek várják a 2013-at.

A VW-csoport egyik prémium márkája, az Audi szintén rekordot ért el a tavalyi évben, akárcsak az osztálybeli riválisa, a BMW.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!