2013. január 11. 10:37

Európa legnagyobb autógyára a Volkswagen-csoport növekedései volumene jelentősen növekedtek a tavalyi évben.

A Volkswagen személygépjármű értékesítési volumene 13 százalékkal 5,740 millióra növekedett 2012-ben, míg decemberben éves bázison óriás mértékű 31 százalékos (517 900 db) növekedést ért el a csoport világszerte.

A Volkswagen márka a piaci szűkülés ellenére jó évet zárt tavaly. Ez azért volt lehetséges, mert az új Golf 7-es iránt hatalmas kereslet mutatkozott, ami megerősítette a VW piaci helyzetét.

A VW-csoport kínai eladásai 25 százalékkal 2,150 millió darabszámra növekedtek tavaly, míg az Egyesült Államokban jelentős 35 százalékos bővülést ért el (438 100 egység) a cég. Ellenben az európai 1,170 millió értékesített jármű 1,2 százalékos visszaesést jelent 2011-hez képest.

A biztató eredmények ellenére meglehetősen nehéz évnek várják a 2013-at.

A VW-csoport egyik prémium márkája, az Audi szintén rekordot ért el a tavalyi évben, akárcsak az osztálybeli riválisa, a BMW.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.