2002. június 27. 15:34

Az ÁPV Rt. igazgatósága Hónig Pétert jelöli a Dunaferr Rt. elnök-vezérigazgatójának a társaság pénteki közgyűlésén - mondta Mészáros Tamás, az ÁPV Rt. elnöke.

Az ÁPV Rt. igazgatósága Hónig Pétert jelöli a Dunaferr Rt. elnök-vezérigazgatójának a társaság pénteki közgyűlésén - mondta Mészáros Tamás, az ÁPV Rt. elnöke.

Mészáros Tamás megerősítette: nem válik szét a vasműnél az elnöki és a vezérigazgatói funkció. A válságkezelés ugyanis egységes irányítást igényel. Az elnök-vezérigazgatói kinevezéshez az alapítói okiratot is módosítani kell, ezért Hónig Pétert a pénteki közgyűlés vezérigazgatóvá, majd két hét múlva elnök-vezérigazgatóvá nevezheti ki.

A The Boston Consulting Group Kft. a Dunaferr átvilágítása kapcsán készített anyaga szerint a vállalatcsoportnak jelenlegi létszáma megtartása esetén 100 milliárd, de 3500 munkahely megszüntetése esetén is 50 milliárd forintra lenne szüksége.

Az ÁPV Rt. elnöke elmondta: arra kérték a Dunaferr vezetőjét, hogy záros határidőn belül készítse el a vasmű lehetséges privatizációs tervét. Ugyanakkor a bankokkal is tárgyalást kezdtek a Dunaferr 67 százalékos eladósodottsága, az ebből származó kockázat mérséklése érdekében.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.