TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. március 21. 05:11

A japán Toyota és Honda után most újabb távol-keleti autógyár, a Daewoo jelentett be több ezer gépjárművet érintő visszahívást.

A GM Daewoo dél-koreai autógyár visszahív több mint 58 ezer gépjárművet gyártáshiba miatt - jelentette be vasárnap a szöuli kormány.

A General Motors amerikai óriáscég dél-koreai leányvállalatának belföldön értékesített Winstrom, Lacetti Premiere és Damas típusait érinti a visszahívás, de lehet, hogy külföldön eladottakat is fog - olvasható a közlekedési és tengerészeti minisztérium közleményében.

A GM márciusban már kénytelen volt bejelenteni egy, a mostaninél lényegesen nagyobb volumenű visszahívást, a hónap elején 1,3 millió Chevrolet és Pontiac modellt rendelt szervízekbe a szervókormány meghibásodási lehetőségének megelőzésére érdekében.

Az elmúlt időszakban több autógyár rendelt el visszahívásokat különböző műszaki hibák miatt. A legemlékeztesebb, a Toyota beragadó gázpedálja, amely miatt több millió autót kellett visszahívnia a japán autóipari mamutnak. A Toyota a botrány miatt hatalmas presztíszveszteség szenvedett el: az amerikai fogyasztók 74 százaléka a korábbiaknál kevésbé bízik a Toyotában.

Jóval kisebb mértékben, de igen komoly visszahívásra kényszerült a Toyota japán riválisa, a Honda is, amely 400 ezer autót visszahívását jelentette be a héten a fékpedál működési hibája miatt.

MTI/Menedzsmen Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.