2002. március 21. 11:00

Az ország további informatikai fejlesztése érdekében két új pályázatot hirdetett meg Stumpf István kancelláriaminiszter. A két pályázaton összesen 2,7 milliárd forint támogatást osztanak szét.

Két informatikai pályázatot hirdetett meg a MEH. Az egyik az önkormányzatok informatikai infrastruktúrájának fejlesztését tűzi ki célul, ehhez kétmilliárd forintot oszt ki. A másik pedig a felsőoktatási és az országos szakkönyvtárak számára ad pénzt informatikájuk korszerűsítésére, összesen 700 millió forintos keretösszeggel.

A múlt évben a MEH összesen 30 milliárd forintot fordíthatott informatikai fejlesztésre, ennek a felét pályázatok révén osztotta szét, a másik felét pedig a belső kormányzati infrastruktúrára költötte. Ebben az évben 46 milliárd forint áll rendelkezésre, a pályázatok aránya várhatóan a 2001-es 50 százalékhoz hasonló lesz - mondta Stumpf.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.