2002. március 21. 11:00

Az ország további informatikai fejlesztése érdekében két új pályázatot hirdetett meg Stumpf István kancelláriaminiszter. A két pályázaton összesen 2,7 milliárd forint támogatást osztanak szét.

Két informatikai pályázatot hirdetett meg a MEH. Az egyik az önkormányzatok informatikai infrastruktúrájának fejlesztését tűzi ki célul, ehhez kétmilliárd forintot oszt ki. A másik pedig a felsőoktatási és az országos szakkönyvtárak számára ad pénzt informatikájuk korszerűsítésére, összesen 700 millió forintos keretösszeggel.

A múlt évben a MEH összesen 30 milliárd forintot fordíthatott informatikai fejlesztésre, ennek a felét pályázatok révén osztotta szét, a másik felét pedig a belső kormányzati infrastruktúrára költötte. Ebben az évben 46 milliárd forint áll rendelkezésre, a pályázatok aránya várhatóan a 2001-es 50 százalékhoz hasonló lesz - mondta Stumpf.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.