TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

További 150 magasan képzett mérnöknek ad munkát a jövőben az Ericsson kutatás-fejlesztési központja Budapesten - jelentették be a cég képviselői csütörtökön. A vállalat vezérkara elégedetten nyilatkozott a magyar munkaerőről, szerintük ez a legfontosabb dolog, ami megkülönbözteti Magyarországot, ez volt a legfontosabb érv mellettünk a döntés során. Mfor.hu-tudósítás.

Már eddig is több mint ezer mérnök dolgozott az Ericsson budapesti kutatóközpontjában, a vállalat elégedett az eddig elért eredményekkel, az utóbbi évek fejlesztéseivel. A következő években újabb hatalmas robbanásra számít a vállalat a technológiai iparágban, várakozásaik szerint öt éven belül több mobilelőfizetés lesz a világban, mint ahány ember.

Fellegi: nincs multiellenes hangulat

"Az Ericsson kiemelten fontos szereplője a magyar gazdasági életnek, vezetője annak az iparágnak, mely a magyar versenyképesség egyik kulcsát adja" - emelte ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Fellegi Tamás. A nemzeti fejlesztési miniszter hozzátette: a kormány a munkahelyteremtésen belül is kiemelten támogatja a diplomás munkahelyek létrehozását.

Fellegi szerint hazánknak régiós szerepre kell törekednie, vissza kell állítania azokat a versenyképességi előnyöket, melyekkel korábban rendelkezett. Ebben pedig kiemelt szerepe lehet a tudásgazdaságnak - tette hozzá a miniszter. "A kormány a jelenlegi 55 százalékos foglalkoztatási szintet az évtized második felére 70 százalékra akarja növelni, 2020-ra pedig a jelenlegi 0,9 százalékról 1,8 százalékra szeretnénk növelni a kutatás-fejlesztésre és innovációra fordított állami pénzt a GDP arányában" - szögezte le a miniszter.

A kormány számára kiemelten fontos, hogy a szélessávú internetet mindenki számára elérhetővé tegye az országban, ehhez az államnak a megfelelő erőforrásokat, frekvenciákat kell biztosítania, átlátható szabályozást kell alkotnia és erősítenie kell a versenyt a piacon, hogy olcsóbb szolgáltatásokat tudjanak nyújtani az embereknek.

"Remélhetőleg a nagyon közeli jövőben kiírásra kerülnek a szabad frekvenciák, az NMHH és az NFM most ezen dolgozik. Én személy szerint örülnék, ha lenne egy negyedik mobilszolgáltató a magyar piacon, de ez majd a piac döntése lesz" - mondta újságírói kérdésre Fellegi. A miniszter hozzátette: nem gondolja, hogy multiellenes hangulat lenne Magyarországon, a kormánypolitika szintjén legalábbis biztosan nem. Szerinte ha ellenséges lenne a hangulat, akkor a nagy világcégek nem döntöttek volna az utóbbi hónapokban hazánk mellett.

A tudás döntött mellettünk

"Az elmúlt húsz évben hatalmas robbanás volt tapasztalható az iparágban, ez nem ért véget: 5 év múlva előrejelzéseink szerint 7-8 milliárd mobilelőfizetés lesz a világon, azaz több, mint ahány ember" - mondta Hans Vestberg, az Ericsson-csoport elnök-vezérigazgatója. Szerinte az internet teljesen átalakítja az emberek, a vállalatok és az államok életét, a következő 20-30 év "izgalmasnak ígérkezik".

Az Ericsson vezére kiemelte: jelenleg több mint 175 országban vannak jelen, még sehonnan nem vonultak ki, ahol már megtelepedtek. Hazánkban jelenleg összesen 1500 dolgozója van a vállalatnak, közülük több mint ezren vannak a kutatás-fejlesztési központban. "A ma bejelentésre kerülő bővítéssel elkötelezettséget teszünk Magyarország mellett" - emelte ki Vestberg.

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója hozzátette: több tényezőt vizsgálnak befektetési döntéseik során, a legfontosabb a kompetencia, a tudás, amit megtaláltak hazánkban. "Nagyon kemény versenyben nyert Budapest a döntés során, a humán tőke különbözteti meg a többi versenytársától" - mondta az Ericsson vezetője.

"Örülünk a K+F központ eddigi eredményeinek, az itteni munkaerő kompetens, jól képzett, tehetséges, alkalmazkodó, teljes mértékben elégedettek vagyunk" - tette hozzá Johan Wilbergh, az Ericsson alelnöke. Szerinte a következő években hosszú-hosszú sikeres együttműködés elé néznek a magyar kormánnyal.

Fellegi Tamás kiemelte: a vállalat hosszútávú tervei egybevágnak a magyar kormány terveivel, örülnek, hogy a jelenlegi gazdasági válság közepette is hazánk mellett döntött a cég.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.