2013. május 26. 15:16

A tervezetthez képest néhány nappal korábban, már vasárnap ismét forgalomba állította a japán All Nippon Airways (ANA) az év elején leállított Boeing 787-es Dreamliner utasszállító gépeket.

Japánban április 26-án oldották fel Boeing 787-esek repülési tilalmát, amelyet januárban több váratlan esemény, köztük egy kényszerleszállás miatt rendeltek el ideiglenesen. A hatóságok azután döntöttek a gépek üzemeltetésének újbóli engedélyezése mellett, hogy az amerikai gyártó kijavította a 787-esek többször meghibásodó akkumulátorait és üzemanyag-vezetékeit.

A Japánba eddig leszállított 50 darab 787-esből 17-et üzemeltető All Nippon Airways (ANA) a hatósági döntés ellenére csak a javítások elvégzését és tesztelését követően, június első napjaiban tervezte ismét használatba venni a típust.

Az ANA és a másik japán légitársaság, a JAL 787-eseivel az év elején több váratlan esemény történt. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. A gépeket január 16-án vonták ki a forgalomból, amikor az ANA egyik gépe kényszerleszállást hajtott végre Japánban egy akkumulátortűz miatt. Áprilisban az amerikai United Airlines már újraindította a Dreamlinereket a Houston és Chicago közötti járatán.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.