<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ukrajna valószínűleg kölcsönt kér a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), ha tovább emelkedik az importált orosz gáz ára, ami komolyan csökkentené az ország devizatartalékát - jelentette ki az ukrán kormányfő szerdán.

Mikola Azarov azután mondta ezt, hogy kedden Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel, de nem sikerült kiharcolnia az importált gáz árának a csökkentését.

Korábban a két ország arról állapodott meg, hogy Oroszország negyedévente emeli az Ukrajnának szánt földgáz árát, ami az év végén ezer köbméterenként elérheti az 500 dollárt.

A Bécsben tartózkodó Azarov azt mondta, hogy szükség esetén akár 2 milliárd dollár kölcsönt kér Ukrajna az IMF-től. Erre azonban jelenleg nincs szükség - tette hozzá.

Ukrajna a folyó negyedévben 297 dollárt fizet ezer köbméter orosz földgázért.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.