Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az idén is meghirdeti az állati tetemek elszállítására és ártalmatlanítására fordítható támogatást, amelyre ebben az évben mintegy 2,4 milliárd forint jut - közölte a tárca pénteken.

A rendelet szerint a gazdálkodók vissza nem térítendő támogatást kérhetnek az elhullott ló, szamár, öszvér, szarvasmarha, bivaly, sertés, juh, kecske, baromfi, valamint nyúl elszállításakor, ártalmatlanításakor felmerülő költségeik csökkentésére.

A VM kiemelt figyelmet fordít az állattenyésztésre, és minden olyan lehetőséget megad az állattartóknak, amelyet az Európai Unió közös agrárpolitikája (KAP) lehetővé tesz. A forrásból a 2011-ben kerettúllépés miatt ki nem fizetett jogos igényeket is megtérítik az idén elvégzett szolgáltatásokon felül.

A szóban forgó támogatás hozzájárul az állattartó telepeken keletkező állati hulla ellenőrzött, biztonságos elszállításához és ártalmatlanításához. Az intézkedéssel javul a magyar állattartó telepek egészségügyi biztonsága - hangoztatta a VM közleménye.

A támogatási kérelmet folyamatosan be lehet adni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Tavaly mintegy 1.800 állattartó kért vissza nem térítendő támogatást az állati tetemek elszállítására és ártalmatlanítására - olvasható a közleményben.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.