2001. december 5. 11:00

Igényes, gazdag tartalmú előadás-sorozatra került sor a Nemzetközi Üzleti Főiskola - az IBS színháztermében november 21-én. Pszichológus szerzőnk az előadások tanulságait gyüjtötte össze.

Magáról a döntés folyamatáról elmélkedve beláthatjuk, hogy mindannyiunk életében folyamatos kihívást jelent a változásokkal való megküzdés. Szeretünk a már jól bevált döntési mechanizmusokhoz ragaszkodni - hiszen azok eddig sikeresek voltak. Gyakran sikeresek továbbra is, de érvényüket veszítik, ha megváltozik körülöttünk a világ.

A döntéshez szükséges információkat gyűjtve hajlamosak vagyunk arról is elfeledkezni, hogy tökéletes biztonság nem létezhet a döntési helyzetekben, és elvétjük a pillanatot, amikor kevesebb információ birtokában már sikeresen választhattunk volna. Mintha akadályozva lennénk abban, hogy új keretben szemléljük a helyzeteket. Mintha nem tennénk fel a kérdéseket: hogyan változtak az körülmények, miért, mikor - és ki lehet a felelős. És elfelejtük feltenni a legfontosabb kérdést ebben az összefüggésben: mit tehetünk mi magunk az új helyzetben.

Ha a "Vezetőként mit ronthatok el?" kérdésre "Semmit" a válaszunk, akkor feltétlenül érdemes átgondolnunk a helyzetünket. Valóban nem múlik rajtunk semmi, esetleg ennyire tévedhetetlenek lennénk? A piac, vagy személyes környezetünk értékítélete könyörtelen - mindkét válasz esetén.

Trénerré válni lehet.

Vezetőként egy vállalkozás trénerévé válni kézenfekvő ötlet. A leginkább illetékes személy, aki a vállalkozás eseményeiről - optimális esetben - a lehető legtöbb információval rendelkezik, maga a vezető. A tréneri siker egyik feltétele, hogy képes legyen megakadályozni a vezető azt, hogy szerepe maszkként keményedjen arcára, személyére. Élő, személyes kommunikációt célszerű fenntartani munkatársaival, környezetével. E kapcsolat hiányában nem csak sikeressége, de egészsége is veszélyben forog, a vezetői szerephez kapcsolódó feszültségek változatos formában jelenhetnek meg - álmatlanságtól az infarktusig.

További feltétele az eredményességnek, hogy rendelkezzen a tanácsadói eszköztár gyakorlati alapkészségeivel. Azokkal az alapkészségekkel, amelyek szerencsére tanulhatóak, s amelyekből szemléletes bemutatót kaphattak a résztvevők az előadás-sorozat keretében.