2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Villamos Művek (MVM) ZRt. szerkezeti átalakítását úgy kell végrehajtani, hogy ne járjon vagyonvesztéssel, a szakemberek vizsgálják a MAVIR leválasztásának lehetőségét, Paks kiválását azonban nem - mondta Veres János pénzügyminiszter csütörtökön az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén.

Beszámolt arról is, hogy tárgyalásokat folytatnak a magyarországi kínálat nem belföldi erőművi kapacitásokból történő növelése érdekében, a technikai lehetőségek maximális kihasználásával. Amíg ugyanis keresleti piac van, nem képzelhető el az árak csökkentése, de még szinten tartása sem - tett hozzá.

Az ülést követően az MTI-nek azt mondta, hogy a társaság szervezeti átalakítására vonatkozó javaslat várhatóan április végére készül el. Az MVM-nél tervezett szervezeti és személyi változások célja, hogy az áramár növekedése ne jelentsen túlzott inflációs nyomást, ne veszélyeztesse a dezinflációs folyamatot.

Az MVM májusra kitűzött közgyűlése napirendre vette a személyi kérdéseket. Az eddigi tájékozódások, egyeztetések alapján a pénzügyminiszter szerint úgy látszik, hogy két ponton célszerű módosítani a törvényt: pontosításra szorul a villamosenergia aukció szabályozása, és a határkeresztező kapacitásokhoz való hozzáférés.

Az MVM szervezeti átalakítását illetőn három változatot is vizsgálnak a szakemberek, a csoport egyben tartását, a MAVIR leválasztását hálózattal együtt, illetve hálózat nélkül, olyan indokot azonban nem ismer Veres János, ami alapján tovább  kellene vizsgálni Paks kiválását, mint lehetőséget. Hozzátette: erre vonatkozó előkészítő munkát a kormány nem folytat. Hangsúlyozta azt is: ha a megfelelő struktúra létrejött az értékesítés az Új Tulajdonosi Program keretében képzelhető el.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!