2002. július 23. 13:34

A négy autópálya szakaszra kiírt zárt meghívásos tender hétfői bontása bebizonyította, hogy verseny alapján olcsóbban lehet autópályát építeni anélkül - jelentette ki Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter.

Hozzátette: az így megtakarított 29 milliárd forintból 29 kilométernyi autópályát lehetne építeni, illetve a nyugdíjasok további 9.000 forintos rendkívüli nyugdíj-kiegészítést kaphatnának. A miniszter szerint, ha a korábbi, mintegy 300 milliárd forint értékű autópálya szerződésről is verseny alapján döntöttek volna, akkor azon 60 milliárd forintot lehetett volna megtakarítani. Ez az összeg elegendő lett volna arra, hogy Debrecenig megépítsék az M3-asról leágazó autóutat, vagy egy százalékkal csökkentsék a vállalkozások tb-járulékát, esetleg a családi pótlékot 50 százalékkal megemeljék - tette hozzá.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.