2002. július 9. 10:18

Az ipari termelés májusban az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint 0,6 százalékkal nőtt áprilishoz képest, a tavaly májusihoz viszonyítva 0,7 százalékkal mérséklődött.

Az ipari termelés májusban az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint 0,6 százalékkal nőtt áprilishoz képest, a tavaly májusihoz viszonyítva - a munkanaptényezővel korrigált számok alapján - 0,7 százalékkal mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kiigazítatlan adatok szerint a termelés a 2001 májusi szinttől 2,7 százalékkal maradt el. Az év első öt hónapjában az ipari termelés 0,5 százalékkal nőtt a 2001 január-májusihoz képest.

Az ipari termelés áprilisban a szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint 2,6 százalékkal csökkent márciushoz képest, a tavaly áprilisihoz viszonyítva - a munkanaptényezővel korrigált számok alapján - 0,3 százalékkal mérséklődött. Egy évvel korábban, 2001 májusában az ipari termelés 8,6 százalékkal nőtt a 2000 májusi adatokhoz képest.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.