2011. június 10. 05:46

Második hónapja csökkenést mutatnak a kínai autógyártás és az autóeladások, valószínűleg nem lesz tartható az előre jelzett éves terv - közölte a kínai autógyártók szövetsége (CAAM) csütörtökön.

Májusban 5 százalékot megközelítően esett vissza a gyártás éves összehasonlításban, míg az értékesítés 4 százalékkal volt kevesebb ugyanebben az időszakban. A tendencia erősebb az áprilisban mértnél, amikor mindössze 0,25 százalékos volt a forgalom-visszaesés, míg a kibocsátásban alig 2 százalékos hanyatlást regisztráltak.

Áprilishoz viszonyítva a személyautók gyártását, illetve eladását tekintve 10, illetve közel 9 százalékos volt a csökkenés. A haszongépjárművek tekintetében a számok magasabbak: 18,7 százalékkal kevesebbet gyártottak, 17 százalékkal kevesebbet adtak el.

A jelenség mögött egyértelműen a korábbi adókedvezmények visszavonását, az emelkedő üzemanyagköltségeket és az egyes helyeken - így a fővárosban - bevezetett vásárlást korlátozó intézkedésekben látja a szakmai szövetség főtitkár-helyettese, Csu Ji-ping (Zhu Yiping).

Az első öt hónap statisztikája összességében ugyanakkor még mindig némi emelkedést mutat: a tavaly január és május között előállított autókhoz képest az idén 3,2 százalékkal több kelt el, számuk eléri a 7,78 milliót. Az eladásoknál pedig 4 százalék fölött van a bővülés, a darabszám 7,91 millió. A tavalyi kétszámjegyű növekedéshez képest ugyanakkor jelentős az elmaradás.

A gyártók a jelek szerint már alkalmazkodnak a csökkenő igényekhez, amit a készleteik májusi csökkenése is mutat. Az autógyártók kinyilvánították, fellépnek minden olyan intézkedés ellen, amely tovább nehezítené az iparág résztvevőinek helyzetét. Az már így is nagyban valószínűsíthető, hogy a CAAM januári jóslata az idei 10-15 százalékos értékesítés-növekedésről nem válik valóra.

A világ legnagyobb autópiacának címét 2009-ben megszerző Kínában 2010-ben több mint 18 millió autót adtak el, mint egy évvel korábban, ami 32 százalékot meghaladó emelkedést jelentett. Akkor nagyjából ugyanennyivel nőtt a termelés is.

A hazai gyártású személygépkocsik piaci részesedése - az első öt hónapot tekintve - 45,4 százalék volt, 2,5 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor. A japán márkájú autók 17,6 százalékot, a németek 15,5 százalékot, míg az amerikaiak 11 százalékot képviseltek.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.