2018. november 15. 12:56
mfor.hu

A közösségimédia-óriás a New York Times leleplező cikkére reagált így.

Szerda este írta meg a New York Times, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás orosz ráhatása miatt kerekedett botrány kellős közepén a befolyásolásért felelős Facebook egy pr céget bérelt fel kritikusai lejáratására, amely más eszközök mellett Soros-ügynököknek bélyegezte a szájt ellen felszólalókat. A leleplező cikk hatására a Facebook közölte, hogy megszakította a kapcsolatot az ügynökséggel.

A fejleményről egy meg nem nevezett Facebook-os forrás számolt be a lapnak, aki azt is állította, hogy a techóriás két vezetője, Mark Zuckerberg és Sheryl Sandberg nem is volt tisztában azzal, hogy pontosan milyen munkát is végez a lejáratással megbízott Definers Public Affairs.

Közben a Facebook hivatalos közleményben tagadta, hogy bármikor is azzal bízta volna meg a DPA-t, hogy bárkiről is hamis információkat terjesszen, illetve kijelentik, hogy sohasem rejtegették a pr ügynökséghez fűződő szálaikat, rámutatva, hogy egy sor fontos Facebook-sajtómeghívót ők küldtek ki.

A DPA vezetője, Tim Miller is megszólalt az ügyben, aki azt állította, hogy a kampányaik csakis tényeken alapultak, illetve elutasította az antiszemitizmus vádját, és kijelentette, hogy eddig is az alt-right és a rasszista hazugságok és gyűlölet terjesztői ellen harcolt, és ezután is így fog tenni. 

A botrány hatására több cég is felülvizsgálja a viszonyát a Definers Public Affairs-szel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.