<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Két nap alatt megkapta az engedélyt az Audax az EKER megvásárlására.

Lapunk pár napja írt arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal elé került a magyar energetikai rendszer egyik kulcscége, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. (EKER) adásvétele.

Mészárosék helyett a spanyoloktól kapják az áramot az ügyfelekMészárosék helyett a spanyoloktól kapják az áramot az ügyfelek

A kérelmen nem sokat ültek a GVH munkatársai, két nappal a benyújtást követően jóváhagyták az összefonódást.

Az üzlet érdekessége - azon túl, hogy egy, a spanyol tőzsdén bejegyzett céghez, az Audax-hoz kerül az EKER -az, hogy korábban a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó, a magyar tőzsdén jegyzett Opus Nyrt. is szemet vetett a portékára, ám nyár elején elálltak a vásárlástól. Még februárban tettek közelező érvényű ajánlatot a német tulajdonban lévő, elsősorban önkormányzatoknak, kis- és középvállalkozásoknak energiát biztosító EKER-re, de pár hónappal később - a koronavírus-járvány következményeivel szembesülve - bejelentették, hogy elállnak az üzlettől.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Így az EKER-t az Audax veheti meg, de ehhez még szükség van európai és magyar hatósági engedélyekre, mivel az adásvétel tárgyát képező cégnek jelentős ügyfélköre van. A GVH a maga részéről nem gördített akadályt az ügylet elé, így egy fontos engedély már meg is van.

Miután minden engedély rendelkezésre áll, az Audax az EKER száz százalékát szerzi meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.