<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A fürdőszoba megfelelő kialakítását nehezítik a családtagok eltérő igényei és a helyiség adottságai. Így van ez a kádválasztással is. Az alábbiakban mutatunk néhány fontos szempontot, melyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni az ideális kád kiválasztása során.

Anyaghasználat tekintetében a legelterjedtebb az akril és a zománcozott acél. Utóbbi szilárd, merev és tartós, azonban törékeny és hőt von el. Ezzel szemben az akril sokáig tartja a hőt, fényes és puha tapintású. Továbbá antibakteriális tulajdonságokkal bír, illetve egyszerűen tisztán tartható. Érdemes az akril kádak mellett dönteni a választáskor.

Kádparaván a helytakarékos megoldáshoz

Ha egyaránt igény van a zuhanyzás és a fürdés lehetőségére, akkor érdemes beszerezni egy kádat és egy zuhanykabint. Amennyiben a helyiség mérete ezt nem teszi lehetővé, akkor pedig egy olyan kádat kell beszerezni, mely paravánnal van ellátva. Ezzel a helytakarékos megoldással egyszerre biztosítható a zuhanyzás és fürdés lehetősége minden helyzetben.

A paraván a kád hosszú oldalának fal felőli részéhez kerül. A paraván lehet fix, valamint kapható olyan változat is, mely kifelé vagy befelé nyitható. A fix változat esetében a komfortérzetet növeli, hogy törölközőtartó is választható hozzá. Ennek köszönhetően minden kéznél van, amire szükség lehet a zuhanyzás során.

Kapaszkodóval még biztonságosabbá tehető a kád használata

A kádak különféle változatokban kaphatóak. Bizonyos esetekben a belépőmagasságnak is fontos szerepe van. Ha idősebbek vagy egészségügyi okok miatt bizonytalanul mozgók is használják a kádat, akkor érdemes olyan változat mellett dönteni, mely alacsony belépőmagassággal rendelkezik.

Ez növeli a biztonságérzetet, hiszen könnyedén be lehet lépni a kádba, valamint egy kapaszkodóval még biztonságosabbá tehető a használata. Az alacsony peremű kádakba gond nélkül be lehet lépni, valamint egyszerűen ki is lehet lépni belőlük.

Nagy méret és középre helyezett lefolyó a közös fürdésekhez

A különféle formák közül is választani kell a kádak esetében. Az aszimmetrikus modelleket akkor érdemes választani, ha fontos a helytakarékosság és az, hogy meglepően nagy tér álljon rendelkezésre a fürdéshez. A sarok fürdőkádakat a nagyobb alapterülettel rendelkező fürdőszobákba érdemes választani. Természetesen a hagyományos, szögletes kádak is jó választásnak bizonyulnak, hiszen a széles peremük tárolóként is jól funkcionál.

Ha közös kádfürdőkre is rendszeresen sor kerül, akkor érdemes a nagyobb méretű változatok mellett dönteni. Olyan típust célszerű választani, melyben kényelmesen elfér két személy. Ebben az esetben nemcsak a méret fontos, hanem az is, hogy a lefolyó középen legyen elhelyezve. Természetesen nemcsak a közös fürdések során hasznos a középre helyezett lefolyó, hanem akkor is, ha az egyedül fürdőző szereti váltogatni a helyzetét a kádban töltött pihenése során.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.