2020. január 27. 19:46

A tévés nézettségi lista élén szokás szerint A mi kis falunk zárt, míg a hétköznapokon a Drága örökösök és az Exatlon számít a nézők kedvencének. Vasárnap az Eb-döntőre sok tévénéző volt kíváncsi.

Úgy tűnik, a hétköznap estéken beállt egy satus quo, az este első felében az RTL Klubot nézik többen, hiszen a 18-49 évesek körében a Híradó, Fókusz, Drága örökösök műsorfolyam rendre magasabb közönségarányt ért el, mint a TV2-n látható műsorok. Ezt követően viszont sokan kapcsoltak át, és nézik ott az Exatlont. A számok azt mutatják, hogy az RTL Klub érdemben nem sokat nyert azzal, hogy a műsorait 10-15 perccel tologatta.

Ha már műsorváltozás, akkor érdemes megjegyezni, hogy ezúttal a TV2 csoport határozott erről. Igaz nem a zászlóshajónak számító csatornájukon, hanem az egyik fontos kábeladón, a Super TV2-n tologatják a műsorokat. Ennek keretében a Jóban Rosszban 40 perccel későbbre kerül, így az eddig megszokott 20:20 helyett 21:00-kor kezdődik az immár 15 éve futó sorozat. A változás több más műsort is érint, hiszen az eddigi 19:10-es kezdés helyett 18:50-kor és 19:55-kor is látható lesznek a produkció ismétlései. 40 perccel csúszik hátrébb a Tények Este adása is, eddig ugyanis 21:30-kor kezdődött, hétfőtől viszont 22:10-től lesz látható.

A TV2 Csoporthoz köthető hír az is, hogy új sorozatokat indítanak, a Remények földje után újabb török szériát mutatnak be, az Izaura TV-re érkezik hamarosan Az idő sodrásában című sorozat. Az igaz történeten alapuló alkotás 2010 és 2013 között három évadot ért meg Törökoszágban. A csatornán hétköznap esténként egy új olasz sorozat is műsorra kerül, a Rózsák harca Toszkánába kalauzolja a nézőket, ahol Luca Monforte megölésének rejtélyes körülményeit meséli el a széria.

Sokan a képernyő előtt örültek az Eb-győzelemnek Sokan a képernyő előtt örültek az Eb-győzelemnek

A múlt héten két, a magyarok szempontjából is fontos sportesemény zajlott. A férfi kézilabda Európa-bajnokság és a vízilabda Eb is sok izgalmakat tartogatott, és a nézők szép számmal követték ezek eseményeit a tévén keresztül. A kézilabdában a svédek elleni mérkőzést nézték a legtöbben, a készülékek előtt ülők 8 százaléka követte a találkozót, amely révén a 20 legnézettebb műsor közé került. Ennél is több nézőt vonzott a férfi pólósok döntője, a győzelemmel végződő esemény ráadásul nem csak a kereskedelmi célcsoportban, hanem a teljes lakosság körében is sokan követték, mindkét célcsoportban a top 15-be került a finálé. A két sportműsor mellett a 18-49-es korcsoportban csak TV2-es és RTL Klubos műsorok kerültek.

A 4. héten a 18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) öt estét nyert az RTL Klub, míg a TV2 két alkalommal volt erősebb. Némileg meglepő módon ezúttal sem a vasárnapot, hanem két hétköznapot húzott be a TV2. A két csatorna között a különbség csak kis mértékben változott, miközben mindkét nagy kereskedelmi csatorna javítani tudott, az RTL Klub közönségaránya 14,6 százalékra nőtt, míg a TV2 12,1 százalékra ugrott.

 

A középmezőny élén továbbra is magabiztosan áll a Film+ (4% SHR), igaz, némileg visszaesett a csatorna. Amit ők elszórtak, nagyjából annyit erősödött a Cool (3% SHR), majd komolyabb lemaradással következik a Viasat3 (1,7%). Javított a Duna TV (1,4% SHR), így már látótávolságra van a mezőny végétől.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.