3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Két hete tudni, hogy a távozó felcsúti polgármesterhez tartozó Hunguest Hotels Zrt. nyerte meg a sóstói welness hotel üzemeltetését, ma viszont már meg is kötötték az erről szóló szerződést.

A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetheti az előreláthatólag 2018 negyedik negyedévére megépülő négycsillagos nyíregyházi szállodát - az erről szóló koncessziós szerződést kedden írták alá a szállodalánc és az önkormányzat képviselői a nyírségi megyeszékhelyen. Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a Modern városok programban finanszírozott 3,1 milliárd forintból, valamint a társberuházó Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által adott 900 millió forintból épül fel a 122 szobás hotel Sóstógyógyfürdőn.

A koncessziós üzemeltetésre kiírt hirdetmény iránt három pályázó érdeklődött, közülük egyedüliként a Hunguest nyújtott be érvényes ajánlatot, így a szállodalánc nyerte el a tíz évre szóló üzemeltetési jogot, öt év opciós meghosszabbítási lehetőséggel - közölte. Elmondta, az önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. bankhitelből finanszírozza a rá eső beruházási összeget, és azt várják, hogy a felépülő szálloda a gyógyfürdőnek is jelentős bevétel-növekedést hoz.

Épülőben a Sóstó Resort Spa & Conference Hotel. (MTI)
Épülőben a Sóstó Resort Spa & Conference Hotel. (MTI)

A megkötött szerződésről szólva azt mondta, az egyetlen pályázó a minimum feltételeknél jobb ajánlatot téve nyerte el a koncessziós üzemeltetés jogát. A szerződést igyekezett minél hamarabb megkötni az önkormányzat annak érdekében, hogy a beruházás utolsó fázisát már az üzemeltetővel együtt fejezhessék be - közölte a polgármester.

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta, a szerződés tíz éve alatt a cég 1,2 milliárd forintot fizet az önkormányzatnak havi részletekben, emellett vállalta az úgynevezett mozgó koncessziós díj kifizetését és a szálloda eszközállományának felújítására fordítható fejlesztési alap létrehozását is. Előbbi esetében a Hunguest harminc százalékos részesedést fizet évente a szálloda üzemeltetéséből származó eredmény (korrigált EBITDA) meghatározott részéből, ami lényegében azt jelenti, hogy a felek a hotel üzemi eredményének 60 millió forint fölötti részén osztoznak.


A szerződésben kikötötték a szálloda műszaki színvonalának megtartását, ezért az üzemeltető köteles növekvő mértékben, az árbevételének négy százalékáig elkülönített számlán létrehozni egy fejlesztési alapot, amelyet az eszközállomány felújítására kell fordítania. Ez a jelenlegi értéken 40-50 millió forint - mondta Hülvely István. A karbantartási és belső felújítási költségek a Hunguest Hotels Zrt-t., az épület szerkezetére vonatkozó kiadások pedig a tulajdonos önkormányzatot terhelik. Megjegyezte, a keddi aláírással a nyíregyházi Hotel Sóstó Resort Spa & Conference huszonhatodik szállodaként csatlakozik a Hunguest-lánchoz.Az MTI kérdésére Hülvely István elmondta, a leendő szállodában minimum 50 ezres vendégforgalmat és 1,1 milliárd forint éves nettó árbevételt látnak reálisnak, amelyben benne vannak az épülő szálloda mellett lévő gyógyfürdőből származó bevételek is. Az üzemeltető emellett minden vendégéjszaka után kedvezményes fürdőbelépő díjat fizet a fürdőnek, ami évente nettó 50-60 millió forintot tesz majd ki.

A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálláshelyen egyebek mellett egy 195 férőhelyes teraszos étterem és egy 200 fős befogadóképességű konferenciaterem is helyet kap, illetve a szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik. A beruházás hatvanhat új munkahelyet teremt Nyíregyházán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!