<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósága a társaság alaptőkéjének megemeléséről döntött, a zárt körben forgalomba hozott részvényeket a Konzum PE Magántőkealap jegyezheti le - tette közzé a Konzum szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény ismerteti: az nyrt. és a magántőkealap között május 8-án létrejött apportszerződés alapján 1 507 734 darab, 25 forint névértékű törzsrészvényt hoznak zárt körben forgalomba, amelyeket az alap jegyez le. A forgalomba hozatal alapja az alap által a társaság rendelkezésére bocsátott több mint 4,523 milliárd forintnyi nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás, amely a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben elhatározott alaptőke-emelés forrásait, valamint a tranzakcióhoz szükséges szakértői, illetve egyéb költségek fedezetét foglalja magában.

A tranzakció illeszkedik a tavaly decemberben, a BÉT honlapján közzétett tranzakciósorozatba, a csekély mértékű nagyságrendi eltérés a felek közötti elszámolási viszonyból fakad - írja közleményében a társaság.A Konzum korábban közölte: 2017. december 12-én több lépcsőben megvalósuló tőkeemelésről döntött az igazgatóság, a tranzakciók révén a társaság saját tőkéje a várakozások szerint 30 milliárd forinttal emelkedik.

A Konzum Nyrt. ugyancsak tavaly decemberben jelentette be, hogy 8,2 milliárd forintos tőkeemeléssel 24,85 százalékos tulajdont szerezne a CIG Pannóniában, illetve annak 100 százalékos tulajdonú leányvállalatában. A tőkeemelés május 31-i lezárásával egyidejűleg a CIG Pannónia 5,04 százalékos tulajdont biztosító részvénycsomagot vásárol a Konzum Nyrt.-ben.

A Konzum részvényeivel a BÉT prémium kategóriában kereskednek, 25 forint névértékű részvények keddi záróára 3240 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb pedig 200 forint volt.